Täyteainehoidot ovat erinomainen ratkaisu ikääntymismuutosten korjaamiseen, piirteiden muotoiluun ja yksittäisten kasvonosien korostamiseen.

Suurin osa täyteainehoidoista tehdään synteettisillä, ei-eläinperäisillä hyaluronihappovalmisteilla. Hyaluronihappoa on täyteainehoidoissa käytetty yli 20 vuoden ajan. Kemialliselta koostumukseltaan synteettinen hyaluronihappo muistuttaa lähes täysin elimistön omaa hyaluronihappoa.  Allergiset reaktiot ja komplikaatiot ovat harvinaisia, kun tuotetta käyttää koulutettu ammattihenkilö.

Täyteainehoidon tulos on väliaikainen. Ihoon ruiskutettu hyaluronihappogeeli hajoaa hoitoa seuraavien kuukausien aikana hitaasti elimistön entsyymitoiminnan seurauksena. HYAcorp-täyteainehoidon tulokset säilyvät ihossa hyvinä 3–15 kuukauden ajan. Juvéderm-täyteaineiden maksimikesto on 12–18 kuukautta.

Hoitotuloksen kesto on yksilöllinen. Mm. täyteaineasiakkaan ikä, aineenvaihdunta ja elintottumukset vaikuttavat hoitotulosten kestoon. On myös tyypillistä, ettei hyaluronihappovalmiste pysy ihossa ensimmäisen hoitokerran jälkeen yhtä pitkään kuin seuraavien hoitokertojen jälkeen. Kun täyteainehoitoja tehdään useita kertoja, myös tulosten kesto pitenee merkittävästi.

Täyteainehoito sekoitetaan joskus botuliinihoitoon: Sekä täyteaineilla että botuliinilla hoidetaan ikääntymismuutoksia. Molemmat viedään kudokseen neulan ja ruiskun avulla. Botuliini eroaa kuitenkin täyteaineista paljon, eikä sen toimintamekanismi ole sama kuin täyteaineilla. 

Täyteainehoidot
HoitoalueetOtsa

Otsan alueen ikääntymismuutoksia hoidetaan eniten botuliinilla. Joskus lääkäri arvioi kuitenkin skinbooster– tai täyteainehoidon parhaaksi ratkaisuksi otsaryppyjen hoitoon.

Otsan täyteainehoito on syytä teettää kokeneen ammattihenkilön vastaanotolla. Otsa on varsin riskialtis alue. Kokenut lääkäri tai hammaslääkäri tietää, kuinka nämä riskit voidaan välttää.

Silmänympärysiho

Silmäkulmien harakanvarpaita hoidetaan eniten botuliinilla ja Plasma Pen -toimenpiteellä. Haastavia ikääntymismuutoksia hoidettaessa yhdistelmähoito (Plasma Pen, botuliini ja täyteaine) toimii parhaiten.

Kyynelurat ovat silmän sisänurkasta posken yläosaan kulkevat juonteet. Usein kyyneluriin liittyy sinerrystä, ihon ohenemista ja pintaryppyisyyttä. Kyynelurat voidaan tasoittaa ja kohottaa täyteaineilla. Toimenpide vaatii tekijältään paljon. Hoitotulosta voidaan parantaa plasma pen -toimenpiteellä.

Keskikasvot

Täyteainehoidot sopivat erinomaisesti keskikasvojen muotoiluun ja maltilliseen kohotukseen. Usein keskikasvojen aluetta muotoillaan ja/tai kohotetaan kaksivaiheisesti. Aluksi ryhdistetään ja kohotetaan kevyesti poskia. Poskien kohotessa myös nenän ja suun väliset nasolabiaalipoimut tasoittuvat jonkin verran. Jos nasolabiaalijuonteet ovat syvät, ne täytetään saman vastaanoton aikana.


Leuka ja nenä

Kasvonpiirteet muuttuvat ikääntymisen myötä. Muutosten takaa löytyy sekä kemiaa (vapaiden radikaalien aiheuttamat vauriot) että fysiikkaa (maan vetovoima).

Kudosten laskeutuminen näkyy leuan alueella alakasvojen neliömäisyytenä ja ns. hamsteripusseina. Hamsteripussien oikaiseminen vaatii ammattilaiselta paljon. Usein hoitokokonaisuus aloitetaan Plasma Pen -hoidolla. Plasma Pen -toimenpide napakoittaa ja kohottaa kudosta. Jos alakasvojen hamsteripussit haittaavat asiakasta vielä plasma pen -hoidon jälkeenkin, voidaan aluetta korjata tarkalla, suunnitellulla täyteainehoidolla.

Täyteaineilla on mahdollista muotoilla myös leuan kärkeä. Usein alueelle tehdään yhdistelmähoito, jossa leukaa rentoutetaan hiukan botuliinilla ja leuan kärjen muoto korjataan täyteaineella.


Huulten täyttö ja muotoilu, suunympärysiho


Huulten täyttö on suosittu toimenpide maailmalla ja myös Suomessa. Suuri osa huulten täyteainehoidoista tehdään nuorille naisille, joiden tavoitteena on saada aiempaa suuremmat huulet. Juvéderm-täyteaine tekee huulista täyteläiset ja houkuttelevat. Jos asiakas etsii suurta muutosta huulien muotoon ja kokoon, on syytä varautua sarjahoitoon, jossa täyteainehoito tehdään kolme kertaa 1–2 kuukauden välein.

Huulten täyteainehoidot sopivat muillekin kuin nuorille naisille.  Ikääntymisen myötä huulten muoto muuttuu. Huulet kapenevat, suupielet alkavat osoittaa alaviistoon, huuliraja muuttuu epäselväksi ja huulet ovat jatkuvasti kuivat ja rohtuneet. Tällöin apu löytyy joko skinbooster- tai täyteainehoidosta.

Epäluonnollisia, käsitellyn näköisiä huulia ei tarvitse pelätä. Ikääntymismuutoksien korjaamiseen voi riittää HYAcorp Fine -valmisteella tehtävä huulten kevytmuotoilu. Tämä tuote tekee huulista syväkosteutetut ja vain hiukan normaalia täyteläisemmät. Myös HYAcorp Lips ja Juvéderm Volift soveltuvat huulten ikääntymismuutosten korjaamiseen. Ikääntymismuutoksia häivytettäessä hyaluronihappogeeliä käytetään hyvin pieniä määriä. Lopputulos on kaunis mutta silti erittäin luonnollinen.

Joskus ongelmana ovat ylähuulen pystyrypyt. Näitä voidaan hoitaa monella eri tavalla. Injektiohoidoista kyseeseen tulevat sekä täyteaine- että botuliinihoidot. Jos aluetta tasoitetaan täyteaineilla, käytetään usein HYAcorp Fine -valmistetta. Suunympärysihon nuorentamiseen sopii erinomaisesti myös Plasma Pen -hoito. Plasma Pen -hoidolla voidaan tehdä myös ei-kirurginen buffaloplastia. Buffaloplastia nostaa ylähuulta, vyöryttää esiin ylähuulen puna-aluetta ja lyhentää hieman välimatkaa nenän ja ylähuulen välillä.